bullet Wat is Reiki
bullet Cursus 1e graad
 
 
bullet Het REIKICENTRUM
bullet Cursusdata
bullet Waar kunt u ons vinden
 
 
bullet Opleiding tot Master
bullet Boeken van Arie Luijerink
   
   
 
 
bullet Arie over Reiki
bullet De Crisislijn
bullet Reiki Stichting Nederland
 

TERUG naar INDEX

Reiki de tweede graad

De Japanse term voor de tweede graad is:

OKUDEN

Letterlijk betekent dat:
 "de binnenste tempel".
Deze naam geeft aan wat de essentie is van de tweede graad is: je komt steeds meer bij je centrum, je werkelijke ik, de bron van je kracht.

Wanneer iemand na geruime tijd met de eerste graad bezig te zijn geweest, de behoefte gaat voelen aan versterking en verdieping door ook de tweede graad te doen, wordt er een grotere betrokkenheid gevraagd. De reactie op die vraag maakt duidelijk voor jezelf of of het Usui systeem op dit moment in je leven nu wel of niet je weg is en geeft helderheid over je bereidheid die weg al dan niet werkelijk te gaan. De Tweede graad is een verdieping van wat je hebt ervaren met de eerste graad. Door de tweede graad voor jezelf te gebruiken zal Reiki je helpen om je bewuster te worden van wat vr en wat tegen je werkt; tegelijkertijd heb je met de tweede graad een fantastisch hulpmiddel om wat vr je werkt te versterken en wat tegen je werkt te leren herkennen en transformeren.

Wat kun je behandelen met de tweede graad van Reiki?

Voor anderen:
Anderen kun je op afstand met de tweede graad behandelen. Afstand heeft geen invloed op de helende kracht van Reiki. Ook werkt de tweede graad sterker op het mentale niveau. Psychische problemen en psychische oorzaken van lichamelijke problemen worden op een vriendelijk en rustige manier opgelost.

Voor jezelf:
Voor jezelf kun je werken aan situaties uit het verleden, in het heden en in de toekomst. Personen en situaties waardoor je je in het verleden gekwetst hebt gevoeld kun je Reiki sturen, waardoor de invloed in het heden wordt verminderd. je bevrijdt je ervan, geeft je kracht er niet meer aan weg. Je kunt situaties waar je tegenop ziet Reiki sturen en dingen hierdoor meer ontspannen tegemoet treden

Wanneer je erover denkt om de tweede graad te gaan doen kun je altijd contact met ons opnemen. Meer informatie vind je ook in  de boeken van Arie Luijerink. Voor de tweede graad wordt over het algemeen een individuele afspraak gemaakt en duurt n dag, maar ook is de mogelijkheid om in kleine groepjes verspreid door het land (zie cursusdata) de tweede graad te behalen. Na enkele maanden is er een terugkomdag om samen met anderen ervaringen uit te wisselen.

De kosten voor de cursus Tweede graad: 600 Euro

Terug index