Welkom op Reikiboek.nl
 
deze website is het laatst bijgewerkt op: 16 juli 2009

Op deze pagina vind je een overzicht van boeken voor iedereen die in Reiki geïnteresseerd is en op zoek is naar aanvullende informatie, verhelderende praktische toepassingen en/of verdieping van reeds opgedane kennis. Vier van deze boekjes zijn geschreven door Arie Luijerink (zie hierboven). Dit zijn de zogenaamde "Ankertjes", uitgegeven bij Ankh Hermes. Daarnaast staan nu ook alle vertalingen van de boekjes van Arie Luijerink op deze pagina verzameld.

 
Het Reiki-GroeiboekjeReiki, de tweede graadReiki, de weg naar het masterschapReiki verhalen   Van Arie Luijerink zijn verschenen:
  Wat is Reiki? HET REIKI-GROEIBOEKJE
  Wat is Reiki? REIKI, DE TWEEDE GRAAD
  Wat is Reiki? REIKI, DE WEG NAAR HET MASTERSCHAP
  Wat is Reiki? REIKI VERHALEN
  Wat is Reiki? VERTALINGEN

  HET REIKI-GROEIBOEKJE (ISBN 90-202-0822-5, Ankertje nr. 193)

 
   Genezing door aanraking, een droom die al eeuwen leeft onder de mensen. Een droom die voor iedereen werkelijkheid kon worden dankzij de ontdekking door dr. Mikao Usui van de werking van universele levensenergie. Dr. Usui, die deze universele levensenergie Reiki noemde, ontwikkelde een methode waarmee men in korte tijd kan leren deze energie te ontvangen en door te geven voor geestelijke en lichamelijke genezing van zichzelf en van anderen.
In het eerste deel van dit Reiki groeiboekje wordt vooral ingegaan op de vraag wat Reiki nu precies is, hoe het werkt, en hoe we het kunnen toepassen in ons dagelijks leven. Het bevat een schat aan informatie over het werken met Reiki en over de Reiki cursus.
In het tweede gedeelte wordt aandacht besteed aan de psychologische achtergronden van het werken met Reiki.
Door de praktische opzet, de nuchtere benadering en de beschreven oefeningen is het boekje zowel geschikt voor mensen die nog geen enkele ervaring hebben met Reiki, als voor diegenen die al een Reiki cursus hebben gevolgd en behoefte hebben aan meer informatie en verdieping.

Terug naar boven


  REIKI, DE TWEEDE GRAAD (ISBN 90-202-0608-7, Ankertje nr. 209)

 
 In dit boekje wordt de betekenis en werking van de tweede graad van Reiki besproken. Met name de heldere uiteenzetting over de effecten van het werken met de tweede graad op onze persoonlijke en spirituele ontwikkeling maken dit boekje tot een waardevolle aanvulling van hetgeen reeds eerder over dit onderwerp is gepubliceerd. Ook behandeling op afstand valt onder de inwijding Reiki tweede graad en komt in dit Ankertje aan de orde.

Door de heldere weergave van het onderwerp, de opgenomen ervaringen van mensen die met deze geneeswijzen behandeld zijn en de uitvoerige beschrijving van de vele praktische toepassingsmogelijkheden is dit boekje zowel geschikt voor mensen die nog geen enkele ervaring met Reiki hebben, als voor diegenen die zich reeds met de eerste graad hebben bezig gehouden en behoefte hebben aan meer informatie en verdieping.

Terug naar boven
 


  REIKI, DE WEG NAAR HET MASTERSCHAP (ISBN 90-202-0104-2, Ankertje nr. 235)

 
   Reiki Master Arie Luijerink, auteur van het Reiki-groeiboekje en Reiki, de tweede graad, beschrijft in dit boekje de oorspronkelijke inhoud en vorm van het Usui-systeem van natuurlijk genezen en de rol die een Reiki Master daarin vervult.

Hij beschrijft de inhoud van de cursussen voor de eerste en tweede graad, de wijze waarop een student naar het Masterschap toegroeit, en een aantal van de valkuilen en verleidingen die een Reiki Master op zijn pad kan tegenkomen.

Door de nuchtere benadering van het onderwerp, de vele praktijkvoorbeelden en de persoonlijke ervaringen van de auteur is dit boekje verhelderend voor diegenen die ge´nteresseerd zijn in Reiki en behoefte hebben aan meer informatie en verdieping.

Terug naar boven


  REIKI VERHALEN (ISBN 90-202-0126-3, Ankertkje nr. 252)

 
 Dit boekje bevat de spontane en persoonlijke reacties van verschillende mensen die kennis maakten met Reiki, die het aan den lijve ondervonden en zonder er te veel over te filosoferen gewoon opschreven wat ze meemaakten. Mensen die soms niets van Reiki geloofden, maar zich desondanks lieten behandelen, mensen die een cursus deden en vol vertrouwen of juist vol scepticisme met zichzelf of een ander aan de slag gingen, mensen die zelf geen ervaring hadden met Reiki, maar meemaakte wat er met een gezinslid gebeurde dat behandeld werd, enzovoort.
Het zijn verslagen over persoonlijke groei, over heling en soms ook innerlijke strijd. Door de verschillende stijlen van de schrijvers is het boeiend lezen. Soms is de schrijver bijna poŰtisch van verwondering over wat Reiki hem brengt, een enkele keer ook bijna schokkend nuchter.
Reiki-verhalen is een waardevol boekje voor mensen die weinig behoefte hebben aan theorie, maar vooral willen weten wat Reiki nu echt in de praktijk doet.

Terug naar boven
 

  Vertalingen  
  De boeken van Arie Luijerink zijn vertaald in het Duits, Pools, Grieks en Italiaans. Sinds kort is er ook een boekje van Arie uitgegeven in Sri Lanka.

   
  Duits:
"Reiki, kurz & praktisch"
isbn: 3 7626 1105 x
Bevat het "Groeiboekje" en"Reiki, de tweede graad"
      Grieks:
"PE¤KI"
isbn: 960 430 062 8
 
       
 
 
   
  Pools:
"REIKI,
UZDRAWIAJACA MOC"
isbn: 83 900663 5 1
      Verschenen in Sri Lanka:


isbn: 955 20 5701 9
 
       

   
  Italiaans:
"REIKI,
1e GRADO"
isbn: 88 7938 129 6
      Italiaans:
"REIKI,
2e GRADO"
isbn: 88 7838 134 2
 
       

Terug naar boven